Leuke extra’s in je café

Tenslotte zijn er nog van die leuke extra’s die voor de toegevoegde waarde van jouw café zorgen. Kijk zeker ook eens naar wat je concurrenten niet hebben. Denk bijvoorbeeld misschien eens aan oude volksspelletjes, ofzo!

pooltafel

Tv

Oké, een tv is iets wat de meeste pubs wel hebben. Maar ik wil enkel duidelijk maken dat ook jij voor een degelijke televisie moet zorgen in je café. De Rode Duivels spelen een match die ene avond? Mooi! Laat je omgeving weten dat ze bij jou terechtkunnen voor een frisse pint, een snelle hap, tof gezelschap en een spannende match op televisie.

Bingokasten

Misschien wel gevaarlijk voor gokverslaafden, maar heb jij ooit al gebruik gemaakt van de bingokasten op café? Dan weet je allicht dat dit dingetje je heel wat opbrengsten kan opbrengen. De taksen zijn hoog, maar hetzelfde kan gezegd worden over de winst. Vooral mannen lijken in de ban te zijn van de bingokast. Je weet wat je te doen staat!

Biljarttafel

Miljaar, toch geen biljart?Oh, jawel! Elke cafébaas weet dat een biljarttafel een must have is. Ook deze sfeermaker is vooral populair bij de mannelijke caféganger, maar daarom is de biljarttafel geen minderwaardige investering! Integendeel, zeggen mannen niet vaker “gaan we niet op café een rondje biljarten?”. Dat doen ze bij voorkeur in gezelschap van een lekker drankje, dus jij haalt er als café-uitbater enkel de voordelen uit!

Evenementjes

Doe zeker af en toe een leuk eventje in je café. Alles van een klein pokertoernooi tot een gin tasting of een foute party - het houdt alles hip en trendy en je blijft actief - dat trekt volk en dat is goed voor jou!

Andere dingen kunnen het verschil maken...

/

Er zijn natuurlijk ook andere dingen die het verschil kunnen maken. Een speciale sfeer, een keuze voor een heel duidelijk thema of zelfs een oude jukebox zijn opties. Ik heb ook een goeie kameraad die heeft gekozen om zijn bierviltjes elke week te veranderen en zo een echte schare fans te verzamelen die ze allemaal willen. Ieder zijn café en iedereen zoekt iets wat hen uniek maakt, natuurlijk!

asbak café

Rookverbod in elk café

Er mag niet meer gerookt worden in je café: is dat een ramp? In 't begin dachten alle cafébazen van wel, maar... wij hebben een genuanceerder beeld!

OPEN
brouwer bakken bier

De brouwer: noodzaak of last?

Enkele waarschuwingen en heel wat info over de brouwers.

OPEN
waarom café opendoen

Waarom nog zelf een café beginnen?

Je hoort vaak dat een café opendoen gekkenwerk is. Wij hebben onze eigen mening.

OPEN
pooltafel café

Leuke extra’s in je café

Weet goed: extraatjes kunnen je écht helpen!

OPEN
locatie café

Volledig nieuwe locatie of café overnemen?

Twee opties: allebei met voor- en nadelen.

OPEN