Volledig nieuwe locatie of café overnemen?

Kies je voor een nieuwe locatie waar je jouw droomcafé uit de grond stampt, of neem je beter een bestaand café over? Laten we de twee samen eens vergelijken. Het is belangrijk om goed alle voordelen en keerzijden door te nemen. Laat je bij voorkeur begeleiden door je boekhouder of notaris.

roker

Overname van een café

Bij de overname van een café dien je rekening te houden met enkele fundamentele vereisten. Je wil immers niet in de problemen komen voordat de eerste pint over de toog gaat. Laat je kritisch oog over elk detail gaan om achteraf een besluit te vormen over het totaalpakket. Ligt het café wel in de juiste omgeving? Of bevindt het zich in een gure buurt waar enkel marginalen rondhangen? Oké, als kersverse cafébaas- of bazin kan jij hier verandering in brengen. Maar wil je echt dat dit je eerste kopzorg wordt als startende ondernemer?

En nu we het dan toch over kopzorgen hebben, kan je je oog laten vallen op de toestand van het café. Zijn er renovatiewerken nodig? Dan moet je deze kosten ook budgetteren, een gesprek met een gespecialiseerde meubelen op maat-specialist of een toogbouwer is dan zeker aangewezen! Ga zeker ook na of er nog lopende contracten zijn bij bepaalde brouwerijen. Probeer te achterhalen hoe het precies zit met vergunningen. Probeer met behulp van je accountant te ontdekken wat het werkelijke omzetcijfer is. Er bestaat niet zoiets als ‘te veel informatie’. Je moet weten waaraan en waaraf.

Volledig nieuw café

Ga je voor een volledig nieuw café? Ook daarbij is alle hulp en advies meer dan welkom. Indien je er zelf kennis van hebt, kan je een business plan opstellen. Deze zal samen met het financiële plan dienen als het skelet van je kroeg. Zo’n zakelijk plan bevat elementen zoals de marketing doelen, de concurrentie, of je al dan niet met personeel gaat werken en ga zo maar door. Het bovenvermelde financiële plan is overigens geen bijzaak. Integendeel. Want er bestaat zoiets als startkapitaal. Dat bestaat uit de monetaire middelen die je nodig hebt om het totaalpakket te kunnen financieren. Denk: de aankoop van de ruimte, huurregelingen, renovatiewerken, de inrichting en een geschikte stock-ruimte. Daarom is een gefundeerde boekhoudkundige planning meer dan welkom. Een goede start genereert bijna automatisch een geslaagd café met veel bezoekers!


Ik wil je graag bedanken voor je bezoek aan mijn website. Ik heb er heel erg hard aan gewerkt, en ben trots op het resultaat.

Als je vragen hebt kan je me ook altijd een mailtje sturen. Op info@cafeopenen.be ben ik in principe altijd bereikbaar. Ik probeer op alle e-mails binnen de 48u te reageren.

Ik ben niet op zoek naar panden of zaken om over te nemen. Met overnamevoorstellen hoef je me dus niet te contacteren. Dankuwel!

asbak café

Rookverbod in elk café

Er mag niet meer gerookt worden in je café: is dat een ramp? In 't begin dachten alle cafébazen van wel, maar... wij hebben een genuanceerder beeld!

OPEN
brouwer bakken bier

De brouwer: noodzaak of last?

Enkele waarschuwingen en heel wat info over de brouwers.

OPEN
waarom café opendoen

Waarom nog zelf een café beginnen?

Je hoort vaak dat een café opendoen gekkenwerk is. Wij hebben onze eigen mening.

OPEN
pooltafel café

Leuke extra’s in je café

Weet goed: extraatjes kunnen je écht helpen!

OPEN
locatie café

Volledig nieuwe locatie of café overnemen?

Twee opties: allebei met voor- en nadelen.

OPEN