Waarom nog zelf een café beginnen?

Een café beginnen, het lijkt in dit tijdperk een onbegonnen zaak. Het is echt wel hard werken, en er gaan heel erg veel horecazaken faillietom verschillende redenen. En een café uitbaten houdt meer in dan af en toe wat pintjes tappen. Een groot pluspunt van het opstarten van je eigen café? Als je aangename bezoekers over de vloer krijgt, ontdek je dat hard werken ook een plezierig kantje kan hebben. Iets wat een belangrijke motivatie is voor menig café uitbater.

waarom

Belangrijke eigenschappen

Vergis je niet: elke uitbater van een degelijk café dient een nog betere ondernemer te zijn. Veranderende wetten en eisen van je bezoekers en de maatschappij an sich zorgen ervoor dat je je steeds opnieuw moet aanpassen aan de buitenwereld. Dat kan vermoeiend zijn. Maar een echte doorzetter die alles zou doen voor zijn café? Die kan dat. Die wil dat. Blijf wel realistisch, natuurlijk!

Café uitbater in 1-2-3

Maar een goed café runnen is zoveel meer. Er zullen heel wat mensen zijn die dit weglachen, maar er komt een hoop administratieve regelingen bij kijken. En alle hulp zal welkom zijn als je eraan begint. Echter, die zal je niet altijd krijgen. De cafébazen van vandaag moeten duizendpoten zijn. Een oogje in het zeil houden bij het personeel dat al dan niet keurig zijn werk doet, is één zaak. Een ander ding is het bedenken van strategisch sterke aanbiedingen. Daarnaast is het bijspringen achter de toog een andere drukke bezigheid. Tussen al deze activiteiten door moet je erop toezien dat de aanwezige bezoekers zich een beetje amuseren. Je bent een cafébaas, maar bovendien ook een entertainer. Je bent een cafétainer!


Ik wil je graag bedanken voor je bezoek aan mijn website. Ik heb er heel erg hard aan gewerkt, en ben trots op het resultaat.

Als je vragen hebt kan je me ook altijd een mailtje sturen. Op info@cafeopenen.be ben ik in principe altijd bereikbaar. Ik probeer op alle e-mails binnen de 48u te reageren.

Ik ben niet op zoek naar panden of zaken om over te nemen. Met overnamevoorstellen hoef je me dus niet te contacteren. Dankuwel!

asbak café

Rookverbod in elk café

Er mag niet meer gerookt worden in je café: is dat een ramp? In 't begin dachten alle cafébazen van wel, maar... wij hebben een genuanceerder beeld!

OPEN
brouwer bakken bier

De brouwer: noodzaak of last?

Enkele waarschuwingen en heel wat info over de brouwers.

OPEN
waarom café opendoen

Waarom nog zelf een café beginnen?

Je hoort vaak dat een café opendoen gekkenwerk is. Wij hebben onze eigen mening.

OPEN
pooltafel café

Leuke extra’s in je café

Weet goed: extraatjes kunnen je écht helpen!

OPEN
locatie café

Volledig nieuwe locatie of café overnemen?

Twee opties: allebei met voor- en nadelen.

OPEN